(Foto-)verslagen

Uitstapje naar de Boer en de Bakker.

Donderdag 25 mei gingen wij met een gezellige groep  op stap. Iedereen had er zin in. Het was een gezellig gekakel in de bus en we hadden goed weer. Bij de historische museumboerderij in Oldebroek aangekomen kregen we eerst koffie met krentenwegge. Dat ging er in als koek, we hadden trek. Daarna vertelde de boer aan de hand van dia’s, door de jaargetijden heen, hoe het er vroeger aan toe ging .Daarna  konden we rond kijken in de boerderij. Mooie kamers zoals het vroeger was. Bijzonder en erg klein, een groot verschil met hoe we nu leven. Een hele kleine bedstede om in te slapen. Maar……dat was vroeger! Buiten was er ook nog een wagenschuur en een bijenstal.

Hup de bus weer in op weg naar Elburg naar restaurant de Haas waar wij een heerlijke lunch kregen. Groentesoep en verschillende lekkere broodjes o.a.: kroket, kaas en vleeswaren of zoet beleg. Koffie, thee en melk.

Daarna gingen wij op weg naar het bakkerijmuseum in Hattum. De bakkers stonden ons al op te wachten. In het oude gedeelte van de bakkerij waar de bakker stond liep vroeger een gracht,  binnen de stadsmuren. De schietgaten waren nog zichtbaar. Je kon ook onder de straat doorlopen naar een van de winkeltjes.

Wij konden genieten van de Krakeling show.

De bakker vertelde op humoristische wijze hoe jongens probeerden een meisje te versieren. Bij de bakker werd dan een vrijer gebakken op een plank. Als het meisje de jongen leuk vond, dan brak ze het hoofd eraf en gaf die aan de jongen. Als ze er geen zin in had, brak zij de benen eraf. De jongen wist dan wel hoe laat het was. Ook maakte de bakker een krakeling zoals die vroeger gemaakt werd. Een ingebakerde baby, een konijntje en een korenaar, dit had allemaal te maken met het levensverhaal. Er is heel veel gelachen. Het was erg leuk. Daarna konden we meerdere winkeltjes bekijken zoals het vroeger was. In de bakkerswinkel konden we het brood kopen wat hij in de show gemaakt had. Het duurde maar elf minuten dan was dit gebakken. De opbrengst kwan ten goede van de molen in het dorp die het meel ook maakte voor de bakkers van het museum.

Noch even heerlijk op het terras wat drinken voor wij de bus weer ingingen.

De bakkers zwaaiden ons uit op weg naar huis.

In de bus kreeg iedereen nog een tasje met een broodje, krentenbol, banaan en een flesje drinken.

Het was een zeer gerslaagde dag. Ik kom in het dorp mensen tegen die meegeweest zijn en mij vertellen dat ze zeer genoten hebben.

Om 19.15 uur waren wij weer bij de kerk.

Groetjes Trees v.d. Berg en Jan Bol.

Klik hier voor meer foto’s

Ziehier het resultaat

Relaas van het Paasstuk maken.

5 april jl. hebben wij weer een paasstuk gemaakt. Wij waren met 19 personen. Zo als altijd was het weer een gezellige middag.

De dames en heer hadden soms geen tijd om te luisteren naar de uitleg zo waren ze aan het kletsen. Het was lekker warm in de kas vergeleken met de vorige keer, het dakraam werd zelfs open gezet. Tussendoor kregen we nog koffie met wat lekkers.

Het paasstuk werd gemaakt in een mooie keramische pot.

Je kon kiezen om het paasstuk te maken in gele of witte kleuren, maar de meeste kozen voor het geel met witte druifjes, eitjes en een kippetje. Zie de foto op de voorpagina. Het was een zeer geslaagde middag en Natasja zei dat ze dit voor de senioren wil blijven doen.

Wij hebben wel weer zin in een volgende workshop.

Natasja bedankt.

Groetjes Trees van den Berg

____________________________________________________________________________

8 daagse vakantieweek naar Neukirchen in het Duitse Knüllgebergte


Klik hier voor verslag en foto’s van de gezellige vakantieweek 2023.

_________________________________________________________________________

8 daagse vakantieweek naar Hotel Gaasterland.

Klik hier voor het verslag van deze fantastische week.

_________________________________________________________________________________________________________

WANDELGROEP “STAP MEE”

Beste wandelaars van “Stap Mee”

Dankzij het prachtige herfstweer verzamelden zich op woensdag 20 september maar liefst 18 deelnemers voor een wandeling van de groep “Stap Mee”. Vóór de start vertelde de coördinator het een en ander over de geschiedenis van de  A 44, de Van Pallandtlaan en de Sassenheimervaart.
Om 14.00 uur vertrok de groep onder leiding van Margo Kivits en Bram van Leeuwen vanaf het paviljoen ’t Sassennest in het park.

De route voerde de groep door het oostelijke deel van Sassenheim en een stukje van Lisse. Via de Elbalaan ging het over de 3e Poellaan richting het fietspad langs de A44. Dan ging het naar de Van Pallandtlaan en over de Parklaan terug richting het park.

Op het zonnige terras van het paviljoen kon er worden bijgekomen van de toch nog warme herfstwandeling en kon er wat worden gedronken. Uiteraard werd er gezellig nagepraat over de goed verlopen wandeling.

De volgende wandeling zal plaatsvinden op woensdag 4 oktober aanstaande om 14.00 uur. Vertrek- en eindpunt zullen in de uitnodiging worden opgenomen.

Met wandelgroeten van Theo Witteman( coördinator) 


Klik hier voor spelregels Stap Mee

_______________________________________________________________________________________________________

Fusiefeest

Op 10 januari 2020 werd bij van der Valk in Sassenheim een groot feest gehouden i.v.m. de fusie van 3 afdelingen van Seniorenvereniging Teylingen. Burgemeester Carla Breuer en wethouder Arno van Kempen waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Na 5 jaren van intensieve voorbereidingen was het dan eindelijk zover. Als grote vereniging kunnen we daadwerkelijk wat betekenen voor onze leden op het gebied van belangenbehartiging. De activiteiten zullen op afdelingsniveau worden voortgezet, maar de leden kunnen meedoen aan de activiteiten in alle drie de dorpen. Klik hier voor de foto’s.

9 februari 2022

___________________________________________________________________________________________

Vrijdag 1 oktober 2021

Na twee keer de vakantieweek verplaatst te hebben vond van 1 tot 8 oktober 2021 de vakantieweek naar hotel Op de Boud in Valkenburg plaats.

Op 1 oktober 2021 was het een drukte van belang op de hoek van de Gouverneurlaan. We werden verwelkomd door Annelies Veltman, onze reisleidster voor deze vakantieweek. Lees verder