WAARSCHUWING

Even Een Waarschuwing Voor Iedereen……

Beste leden,

Wees rond de feestdagen extra erg op uw hoede!!!

Dit is bittere ernst voor iedereen in Nederland en het begint nu ook in België!!!

Momenteel worden bij mensen pakketjes bezorgd bij mensen die deze niet besteld hebben.

De vaak platte pakketjes (games) worden ‘gewoon’ door de postbode in de brievenbus gestopt, je kunt ze dus niet weigeren.

. Op het pakje staat wel jouw adres, maar met een andere naam (van een niet bestaand persoon).

Later op de dag belt iemand bij je aan die zegt dat hij/zij het pakketje komt ophalen.

. Deze persoon geeft als reden dat het pakketje door een vriend(in) is besteld, maar dat deze vriend(in) het huisnummer niet goed heeft doorgegeven.

GEEF HET PAKKETJE NIET MEE!!!

Geef je het pakketje wel mee, dan ontvang JIJ na enige tijd een betalingsherinnering van de afzender. Jij bent dan blijkbaar aansprakelijk voor de kosten ………………

. Vertel de afhaler dat je eerst  contact opneemt met de afzender van het pakketje en de afhaler zal zonder morren vertrekken.

. Trap er dus niet in, al komt de afhaler geloofwaardig en overtuigend over.

. Ook de politie waarschuwt, om geen onbestelde pakketjes af te geven aan vreemden !

Neem dus contact op met de afzender van het pakketje en retourneer dit – meld dit dan bij de politie (0900-8844).

Blijf op uw hoede en geef geen onbestelde pakjes mee aan vreemden, dan is het snel afgelopen met deze laffe manier van frauderen!

STUUR DIT BERICHT zoveel mogelijk !!! Wees gewaarschuwd.

Nepmail verlopen wachtwoord Microsoft-account

Nepmail verlopen wachtwoord Microsoft-account Ga niet in op een mail over een verlopen wachtwoord van een Microsoft-account. Het is een nepmail afkomstig van criminelen.

Criminelen sturen een korte nepmail rond uit naam van Microsoft en het Office 0365-team. In de mail staat dat het wachtwoord van het Microsof0t-account verloopt. Daarbij staat een exacte datum en tijdstip.

Account actief

De ontvanger moet op een link in de mail klikken en daar het huidige wachtwoord invoeren. Op deze manier zou het account actief blijven. In werkelijk achterhalen de criminelen zo het wachtwoord. Klik daarom niet op de link in de mail en vul ook geen wachtwoord in.

Mail controleren

Twijfelt u over de echtheid van een e-mail? Leden van SeniorWeb kunnen mails sturen naar de phishingchecker. Ze horen uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.