Themamiddag “Positieve Gezondheid”

Op donderdag 1 oktober 2020 is er om 14.00 uur in de Theaterzaal van het Onderdak een themamiddag over Positieve Gezondheid. De presentatie is in  handen van Nancy Baghdadi (directeur) en Leny Noteboom (mantelzorgadviseur) van Welzijn Teylingen.
Positieve Gezondheid is een nieuw begrip in Nederland. Veel mensen vinden dat ze gezond zijn wanneer ze geen lichamelijke klachten hebben en niet ziek zijn. Gezondheid is echter meer dan ‘niet ziek zijn’. Gezondheid gaat ook over veerkracht, over meedoen in de maatschappij, over zingeving  en over de omgeving waarin je leeft. Het gaat niet om wat iemand niet meer kan, maar juist om wat iemand wel kan, belangrijk vindt en eventueel wil veranderen. Ook mensen met een (chronische) ziekte kunnen zich gezond voelen. Zij kunnen zich aanpassen aan de veranderingen in hun leven. U kent vast wel iemand met een lichamelijke of geestelijke beperking die zich toch goed voelt. Of een ouder persoon die zich nog prima weet te redden, ondanks de gezondheidsproblemen die ouderdom met zich mee brengt of kan brengen.
Op 1 oktober nemen we u mee in deze nieuwe benadering van gezondheid en gaan we samen verkennen wat het voor u kan betekenen.
Locatie:           Theaterzaal van ‘t Onderdak
Aanvangstijd: 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).
Toegang:         gratis. U wordt ontvangen met koffie/thee.