Regiotaxi

Logo Regiotaxi
NIEUWSBRIEF REGIOTAXI HOLLAND RIJNLAND NR. 07 | 06 oktober 2022     Afbeelding: 2023 WIJZIGINGEN PER 2023
Beste reiziger,

U heeft het inmiddels vast gehoord: vanaf 1 januari 2023 rijdt er een andere vervoerder voor de Regiotaxi. Noot Personenvervoer zal dan voor u het vervoer verzorgen. Maar er gaat nog meer veranderen. In deze nieuwsbrief vindt u alvast in het kort een overzicht van de veranderingen. De komende tijd zullen wij u nog veel uitgebreider hierover informeren. Ook van uw gemeente en de nieuwe vervoerder ontvangt u de komende maanden bericht. Het heeft nog geen zin hier nu de klantenservice over te bellen.  


U kunt al deze informatie ook teruglezen op onze website >>.     VAN ZONES NAAR KILOMETERS
Vanaf 1 januari wordt het systeem waarin u per zone reist, afgeschaft. U betaalt dan voor de daadwerkelijke kilometers die u gereisd heeft. Dit is een eerlijker en vooral ook eenvoudiger systeem.
Ook het opstaptarief wordt straks in kilometers gerekend. U betaalt nu 1 zone als opstaptarief, straks betaalt u 4 kilometer als opstaptarief.
Maximaal 25 kilometer U kunt nu maximaal 5 zones reizen tegen het voordelige tarief. Vanaf 1 januari wordt dit 25 kilometer. Wilt u verder reizen? Dan betaalt u na deze 25 kilometer een apart tarief per kilometer. Maar hier zijn uitzonderingen op: de puntbestemmingen. (Zie het kopje hieronder.)     PUNTBESTEMMINGEN   Een puntbestemming is een adres waar u altijd naar toe kunt reizen, ook als dit verder weg ligt dan 25 kilometer. Er is een groot aantal puntbestemmingen vastgelegd, de meeste naar medische instellingen. Moet u een reis maken die voor u echt noodzakelijk is, maar meer dan 25 kilometer is? Dan is het mogelijk dat dit adres voor u een persoonlijke puntbestemming wordt. Meer informatie hierover volgt nog.       BEGELEIDING   Sociale begeleiding Wilt u in 2023 een rit maken met de Regiotaxi en hierbij iemand meenemen? Dat kan. Deze persoon reist dan met u mee voor hetzelfde tarief dat u in de taxi betaalt. Is deze extra persoon noodzakelijk omdat u medische begeleiding nodig heeft? Lees dan onderstaande paragraaf goed door. Medische begeleiding Soms kan het nodig zijn dat er iemand met u meereist, bijvoorbeeld om medische redenen. U kunt dit aangeven bij uw gemeente. Zijn zij het met u eens dat dit echt nodig is, dan geven zij dit door aan het taxibedrijf. De begeleider reist dan gratis met u mee. Let op! Deze begeleider wordt dan verplicht Als een medisch begeleider noodzakelijk is en gratis met u mee mag, dan komt dit ook zo achter uw naam te staan. Dit houdt in dat u altijd moet reizen met een begeleider. OV-begeleiderskaart Bent u in het bezit van een OV-begeleiderskaart? Dan kunt u vanaf 1 januari een kopie hiervan inleveren bij de klantenservice. De begeleider reist dan gratis met u mee. Deze begeleiding is niet verplicht.     KINDEREN VAN 4 TOT 12 JAAR   Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen vanaf 1 januari met u meereizen voor hetzelfde tarief als u voor de rit betaalt. Hiervoor geldt maximaal 2 kinderen per betalende volwassene.

Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen, net als nu het geval is, nog steeds gratis met u meereizen. Ook daarvoor geldt maximaal 2 kinderen per betalende volwassene.     TWEE UUR VAN TEVOREN BOEKEN U bent er al enige tijd aan gewend om uw rit tenminste twee uur van tevoren te bestellen. Vanaf 1 januari wordt dit standaard ingevoerd. Op deze manier kan de vervoerder uw rit zo goed mogelijk plannen. Uitzonderingen Heeft u een afspraak bij een polikliniek of in het ziekenhuis? Dan weet u vaak niet precies hoe laat u klaar bent. Daarom geldt er hier een kortere wachttijd voor u.
Zodra u klaar bent met uw afspraak, kunt u de taxi reserveren. Deze komt u dan binnen 30 minuten ophalen.
Let op! Dit geldt dus alleen voor ritten vanaf het ziekenhuis of polikliniek gelegen binnen de regio Holland Rijnland*. Ritten vanaf één van de vijf ophaalpunten hoeft u ook slechts 30 minuten van tevoren te bestellen. *Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude     ANDERE REISTIJDEN Vanaf 1 januari wijzigen ook de rijtijden van de Regiotaxi: u kunt van 06:00u. ‘s ochtends tot 01:00u. ‘s nachts terecht voor een rit. De nachtoptie komt hiermee dus te vervallen, nadat bleek dat slechts heel weinig reizigers hier gebruik van maken.     CONTANT GELD WORDT NIET MEER AANGENOMEN Voor uw veiligheid en die van de chauffeur wordt contant geld na 1 januari niet meer aangenomen in de Regiotaxi. U kunt het bedrag via de automatische incasso betalen. Het bedrag wordt dan automatisch van uw rekening afgeschreven. Dit is veilig en u heeft er geen omkijken naar. Natuurlijk kunt u het bedrag dat u moet betalen ook in de taxi pinnen. Is dit voor u een probleem? Dan kunt u vanaf 1 januari hierover contact opnemen met de Klantenservice.     Afbeelding: feedback CONTINU KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Om de service van de Regiotaxi zo hoog mogelijk te houden, zal er dagelijks onderzoek gedaan worden naar hoe tevreden u bent. Hierover volgt de komende tijd meer informatie.     VERVOERSPASSEN
Uw huidige vervoerspas blijft ook in 2023 gewoon geldig.

Alleen als u een pas heeft met een pasnummer dat nog verbonden is aan de oude gemeente Noordwijkerhout of Rijnwoude krijgt u een nieuwe pas. U hoeft hier zelf niets voor te doen. U ontvangt de nieuwe pas automatisch.     GELDIGHEID TEGOEDBONNEN LOOPT AF
De huidige tegoedbonnen zijn nog geldig tot en met 31 december 2022.

Als u in 2023 een gegronde klacht indient, wordt u op een andere wijze gecompenseerd. Hierover volgt binnenkort meer informatie.     Afbeelding: website NIEUW WEBSITE-ADRES Er komt binnenkort ook een nieuw adres voor onze website:
regiotaxihollandrijnland.nl. www.rthr.nl >> kunt u de komende tijd gewoon nog blijven gebruiken.